• OTURUM AÇ
Giriş Yap

Sık Sorulan Sorular

Vakfınız ne zaman kurulmuştur? Kuruluş amacı ve faaliyetleri nedir?

Vakfımız, halkımızın yoğun istek ve ihtiyaçlarından dolayı gönüllü birlikteliğin sonucunda halkımıza ve vatanımıza hizmet etmek için kurulmuştur.

Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yarımlaşma Vakfı’nin yurtdışında şubesi var mı?

Yurtdışında her hangi bir şubemiz bulunmamaktadır.

Türkiye’de İstanbul dışında bir bölgede şubeniz var mı?

Evet var. 9 il bölgelerinde 12 temsilciliğimiz bulunmakta. Bunlar Bursa/Gürsu ve İnegöl, Antalya, Trabzon/Merkez, Trabzon/Maçka, Yozgat/Sorgun, Ankara / Altındağ, Gebze/Kocaeli, Kocasinan / Kayseri ve Mersin / Yenişehir

Nasıl Kurban Bağışı Yaparım?
Bağış Nasıl Yapılır?

Vakfımızın merkezine ya da temsilciliklerine gelerek makbuz karşılığı bağışlarınızı elden teslim edebilir veya web sitemiz üzerinde “Bağış Yap” butonunu kullanarak kredi kartınızdan 3D güvenlik sistemiyle bağışta bulunabilirsiniz.

Kimler Bağış Yapabilir?
Vizyonunuz nedir?

İlmi; en duru haliyle 7’den 77’ye herkese ulaştırmak. veya Vizyonumuz İlmi Ehl- Sünnet’in, dosdoğru bakış açısını kendine düstur edinerek, herkese hakkı ulaştırmak. ihtiyaçlı olanlar kadar ihtiyaç karşılayanların varlığına inanıp buna aracı olmak. Yapılan her ameli Allâh’ın rızası dışına çıkmadan, riyadan uzak, en halis niyetle yapılmasının fayda getireceği inancını benimsemek, benimsetmek.

Misyonunuz nedir?

Dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman kardeşlerimize uzanan bir el olmak. Atalarımızın tescillemiş usulü ile din ilminin yanısıra dünya ilimlerini öğretip yaratılış gayesini unutmamış nesiller yetiştirmek. Dinimizin Zekât ve sadaka gibi amellerinin kurallarınca yerine ulaşmasını sağlamak.