• OTURUM AÇ
Giriş Yap

Kurban

Mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizin sofralarına et, yüzlerine tebessüm, unutulmadıklarını göstererek kalplerine umut oluyoruz. Sadece kurbanınızı değil, Allâh’a şükrünüzü, güzel niyetlerinizi ve infakınızı emanet olarak alıp, binlerce kilometre ötede adını bilmediğiniz coğrafyalardaki kardeşlerimize ulaştırıyoruz.

İsminize özel hazırlanan, vekaletinizin okunduğu kurban kesim videonuzu bayram ile birlikte en kısa sürede sizlere ulaştırarak, kardeşlerimizin mutluluğuyla hep birlikte çifte bayram yaşıyoruz.

Bu yıl da Afrika'da ve Türkiye'de bayramın birinci günü bayram namazının ardından vekaletlerinizle kurbanlarınızı kesiyor, daha önce bölgede görevli ekiplerimizce belirlenen ihtiyaç sahibi mazlum kardeşlerimize et olarak dağıtıyor, kurbanınızın kesildiğini hem sms yoluyla hem de çağrı merkezimiz tarafından arayarak bildiriyor; “kurbanınız …… ülkesinde kesilmiştir, Allah kabul eylesin, şükür namazınızı kılabilirsiniz” müjdesini veriyoruz.

Hem kalp mutmainliği hem de mutluluğun paylaşılmasında güzelliklerin hasıl olacağı niyetiyle vekaletinizin okunarak kurbanınızın kesildiği videoyu bayram ile birlikte telefonlarınıza ulaştırıyoruz.

Kurban ile Hedeflenen Nedir?

FSM Vakfı olarak kurban çalışması yaparken öncelikle yapılanın bir ibadet olduğu ve en temel maksadın Allâh’ın rızasına ermek olduğu bilinciyle hareket etmekteyiz. Bu bilinçle gerçekleştirdiği çalışmalarında özellikle dikkat ettiği hususlar ise şunlardır:

• Hayırseverlerin kurban ibadetlerini yerine getirmelerinde aracı olmak.
  • Bayramı milyonlarca kardeşimizle onlarca ülke ve bölgede beraber eda ederek bir ümmet buluşması gerçekleştirmek.
  • İslam coğrafyasının farklı noktalarındaki insanlar için bir moral, motivasyon ve yaşama sevinci olabilmek.
  • Kurban çalışmasıyla misyonerlerin çalışmalarına karşı bir panzehir etkisi oluşturabilmek. Bölgelerdeki gelişmeleri, kardeş coğrafyalarda yaşananları yerinde gözlemleyebilmek, gelişmeleri takip edebilmek.
  • Bölgelerdeki ihtiyaçları yerinde gözlemleyerek sorunların çözümü için gerekli olan projeleri oluşturarak hayırsever Müslümanların bilgisine sunabilmek.
  • İhtiyaç sahibi insanlara kurban eti sunmak.

Kurban Bayramında Vekaletle Adak – Akika veya Şükür Kurbanımı Kestirebilir miyim?

FSM Vakfı olarak yılın 365 günü adak, akika ve şükür kurbanlarınızı kesiyoruz. Bu Kurban Bayramında da kesilecek kurbanlar ile bayram sevinci yaşayacak kardeşlerimize adak, akika veya şükür kurbanlarınızı da aynı bedel ile ulaştırabilir, bağışınızın açıklama kısmına kurbanın hangi niyetle kesildiğini ifade ederek niyetinize uygun olarak kurbanınızı kestirebilirsiniz. Kurban kesim videonuz en kısa sürede tarafınıza iletilecektir.

Sosyal Medyada Paylaş